Viimeisten parin vuoden aikana Postilla on ollut jakeluongelmia, erityisesti syrjäseuduilla. Ongelmat johtuvat siitä ettei posti saa tarpeeksi jaettavaa esimerkiksi sanomalehdiltä, joiden tuotanto siirtyy kovaa vauhtia sähköiseen päin, ja heillä ei siten ole varaa maksaa postinkantajille palkkaa. 

 
Vaikka kaupungistuminen tapahtuu Suomessa yhtä lailla kuin muuallakin ja on tapahtunut jo pitkään, asuu edelleen merkittävä osa suomalaisia myös maaseudulla. Mielestäni postin tulisi tavoittaa tasavertaisesti kaikki asuinpaikasta riippumatta. Ymmärtäähän sen että jos rahaa ei ole niin silloin ei postimiehellekään palkkaa voi maksaa, mutta tässä vaiheessa koko yrityksen omistava valtio voisi puuttua asiaan. Antaa vaikka kansanedustajien palkasta pois sen verran että paketit kulkee.
 
Sanonta "jos nykypäivänä haluaa hävittää jotakin, varmin tapa on lähettää se postiin" on 'hiukan' kärjistetty, mutta siinä piilee totuuden siemen. Vuosittain postin mukaan hukkuu noin 1500 pakettia. Viime- ja toissavuonna posti sai varmasti aikoihin eniten ilmoituksia ja vihaviestejä kadonneista paketeista ja kirjeistä, johtuen ongelmista lajittelussa sekä jakeluvaikeuksista. 
 
Lukuisat yt-neuvottelut ja lakkoilut ympäri maan postin keskuksissa ovat saaneet aikaan satojen irtisanomisen. Vaikka Suomen (velkaantunut) valtio varmasti käyttää rahansa parhain päin, olisi sen syytä huolehtia myös koko kansan ajankohtaisesta tiedonsaannista sanomalehtien muodossa sekä muista postin tehtävissä yrityksen siis ollessa sen omistuksessa. 
 
Työttömyyttä niin postialalla kuin lehtipainossa lisäävä ratkaisu olisi esimerkiksi uutisten täysimittainen siirto netin välityksellä luettavaksi versioksi. Toisekseen vanhimmat sukupolvet eivät käyttele älylaitteita, välttämättä tietokonettakaan, vielä kovin tottuneesti.
 
Meillä siis todella on ongelma.